1/2/15

Από τον Μακιαβέλι στον Τσιπρα; το ΜΕΛΛΟΝ θα ΔΕΙΞΕΙ...


Ως ένας από αυτούς που έκανα σφοδρή αντιπολίτευση για τις προθέσεις της πρώην αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης, οφείλω να δηλώσω τον εντυπωσιασμό μου για ΕΞΙ από τις πρώτες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ... και εξηγούμαι.

Από την προηγούμενη δεύτερα, πρώτη μέρα της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν 6 κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου (δεν ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με αυτό), αλλά και υψηλής πολιτικής στρατηγικής.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Η επιλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας  από το "ενεργό οπλοστάσιο" της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που λέμε "με ΕΝΑ σμπάρο δυο τρυγόνια"  α) αφοπλισμού και αδρανοποίησης ενός πιθανού μελλοντικού αντιπάλου και β) υποχρέωσε τους βουλευτές της ΝΔ πριν καν ανακοινωθεί το ΟΝΟΜΑ του προτεινόμενου υποψηφίου να φωνάζουν ότι θα το ψηφίσουν με χέρια και με πόδια.

ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Οι δηλώσεις του κ. Δριτσα για πάγωμα της πώλησης του ΟΛΠ και άνοιγμα όλων των μέχρι τώρα συμβάσεων, ώστε να μάθουμε με ποιους όρους έγιναν και πόσο επωφελείται το κράτος.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: Η Απόφαση της κ. Βαλαβανη για ξήλωμα του διοικητικού προσωπικού του ΤΑΙΠΕΔ.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Η δηλώσεις του κ Βαρουφακη στους New York Times ότι υπάρχει περίπτωση να μην πάρουμε τα 7.000.000.000 του προγράμματος και το αίτημά μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του ΙΔΙΟΥ του προγράμματος από την αρχή του

ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: Η απαίτησή μας για ανάμιξη ξανά της χώρας μας στον πολιτικό χάρτη των εξωτερικών υποθέσεων της ΕΥΡΩΠΗΣ και η στάση μας στο θέμα της Ρωσίας και των ΚΥΡΩΣΕΩΝ που της επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΗ: Η Συνάντηση Βαρουφάκη Ντάισεμπλουμ με την κατάληξή της, ΔΕΝ ξέρω που αποσκοπεί, αυτό που ξέρω ΕΙΝΑΙ ότι σίγουρα οριοθετεί ένα νέο πλαίσιο και αυτό από μόνο του είναι καλό.  


ΑΥΤΕΣ τις έξι κινήσεις εντοπίζω ως τις κορυφαίες για αυτή την πρώτη βδομάδα, δεν συμφωνώ με όλες και δεν είναι όλες στην κατεύθυνση την οποία εγώ θα ήθελα να έχει μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι τα πράγματα άλλαξαν... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε επίπεδο δηλώσεων και τζαρτζαρίσματος...


Καλημέρα σας και
καλή μας συνέχεια...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...