13/2/15

Μυστήριο με τον μοναχό μούμια που θεωρείται ακόμα ζωντανός

Μυστήριο με τον μοναχό μούμια

MOMIE MOINE MONGOLIE 
 
Στις 27 Ιανουαρίου, ένας μοναχός που πέθανε πριν από 200 χρόνια βρέθηκε μουμιοποιημένος στην επαρχία της Songinokhairkhan στη Μογγολία, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.
Το διατηρημένο σώμα του μοναχού που κάποιοι θεωρούν ότι είναι ακόμα ζωντανός, καθόταν σταυροπόδι στην στάση του λωτού και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στην πρωτεύουσα της Μογγολίας.
Το σώμα του ήταν καλυμμένο από δέρματα βοοειδών και αυτό που αναζητούν οι επιστήμονες είναι πώς έχει διατηρηθεί σε τόσο καλή κατάσταση. Το κρύο της Μογγολίας είναι μια εξήγηση. 



\momie moine mongolie
"Ο μοναχός βρίσκεται στην σπάνια κατάσταση διαλογισμού που λέγεται "tukdam". Αν ο διαλογιστής μπορεί να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση, τότε γίνεται Βούδας", δήλωσε σε τοπικά μέσα ο Δρ. Barry Kerzin, φυσικός, που εργάζεται για τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, τον Δαλάι Λάμα. 


momie moine

Η ταυτότητα του μοναχού δεν έχει γίνει γνωστή. Εικάζεται πως είναι ο δάσκαλος Lama Dashi-Dorzho Itigilov που επίσης βρέθηκε μουμιοποιημένος. Το 1927 ο Itigilov, από τη γειτονική Μπουργιάτια στη Σοβιετική Ένωση, φέρεται να είπε στους μαθητές του ότι επρόκειτο να πεθάνει και θα έπρεπε να ξεθάψουν το σώμα του μετά από 30 χρόνια.
ΠΗΓΗ: telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...