4/2/15

Το τραγούδι της ημέρας... μας λέει μικρά ψέμματα!


Φεβρουάριος του 1977 και το συγκρότημα των "Fleetwood Mac" κυκλοφορεί το 13ο άλμπουμ του με τίτλο "Rumors".
 
Οι "Fleetwood Mac" είναι ένα Αμερικανοβρετανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1967 στο Λονδίνο και πήρε το όνομά του από τον ντράμερ Mick Fleetwood και τον μπασίστα John McVie. 

Το πρώτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1968 κάνοντας σημαντική επιτυχία και μέσα σε δύο χρόνια το συγκρότημα ήταν πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ. Τότε ξεκίνησαν και τις περιοδείες τους, που ήταν συναρπαστικές και τους έκαναν γνωστούς πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά σε όλο τον κόσμο, μέχρι και τις πρόσφατες World tour 2013 και On with the Snow tour 2014. 

Η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση του ήχου τους και του μουσικού τους στυλ, αλλά και οι αποχωρήσεις μελών του συγκροτήματος τα πρώτα χρόνια, που έδωσε τη δυνατότητα να προσχωρήσουν η σύζυγος του McVie Christine, σίγουρα μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές της εποχής, η Stevie Nicks και τελικά ο Lindsey Buckingham έδωσε την ταυτότητα του συγκροτήματος. Τεράστιες επιτυχίες, 25 συνολικά άλμπουμ και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο απαρτίζουν τη μουσική διαδρομή των "Fleetwood Mac". 

Το άλμπουμ "Rumors", έγινε πλατινένιο σε Η.Π.Α και Αγγλία, αφού παρέμεινε στα τσαρτς για 31 βδομάδες στην πρώτη θέση και έκανε παγκόσμια επιτυχία πουλώντας πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα κερδίζοντας και το βραβείο Grammy το 1978 και με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών. Τα singles του άλμπουμ επίσης άφησαν ιστορία, όπως το "Go your own way", "Dreams, Don't stop", "You make Loving Fun", κ.α. Εμείς είπαμε να θυμηθούμε σήμερα ένα τραγούδι που μας αρέσει πολύ από το άλμπουμ "Tango in the Night", το οποίο συνέθεσε η Christine McVie το 1987, και μας μιλάει για μικρά ψέμματα...



 ΠΗΓΗ: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...