11/2/15

Τα πρόσωπα πίσω από ιστορικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες που διηγούνται την ανθρώπινη ιστορία, που "μιλούν" για πολέμους, για ήρωες και για άγνωστες πλευρές της ζωής, τραβήχτηκαν από ταλαντούχους και "άσημους" φωτογράφους.(pics) 


Δεν αρκεί μόνο το να βρεθεί κάποιος στο σωστό μέρος τη κατάλληλη στιγμή, είναι σημαντικό να έχει διορατικότητα και ταλέντο για να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο στο φυτογραφικό χαρτί τα γεγονότα που γίνεται μάρτυρας.
Οι πιο διάσημες φωτογραφίες του κόσμου απέκτησαν πρόσωπο, όταν οι δημιουργοί τους αποφάσισαν να αποκαλυφθούν. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Mantoani αποφάσισε να φέρει στη δημοσιότητα τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από μερικές ιστορικές και χαρακτηριστικές φωτογραφίες, φωτογραφίζοντας τους με τις σημαντικότερες δημιουργίες τους.


Steve McCurry – Το κορίτσι στο ΑφγανιστάνPeshawar, Πακιστάν 1984. Έψαχνα για αυτό το κορίτσι για 17 χρόνια και τη βρήκα το 2002, το όνομά της είναι Σαρμπάτ.

Jeff Widener – Πεκίνο, 1989

Harry Benson – The BeatlesΟ Μπράιαν Επστεϊν, μάνατζερ του συγκροτήματος τους ανακοινώνει πως είναι νούμερο ένα στην Αμερική, ο φωτογράφος τους συνόδευε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Νέα Υόρκη, 1964.

Lyle Owerko – 9/11Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η 11η Σεπτεμβρίου θα μετατρεπόταν σε μια ημέρα πένθους για ένα ολόκληρο έθνος και ημέρα απειλής κατά της ανθρωπότητας. Οι λέξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να περιγράψουν αυτό που είχε συμβεί εκέινη την ημέρα, δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν την εικόνα, τους ήχους και τη μυρωδιά που επικρατούσε στον αέρα της πόλης μετά το χτύπημα. "Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα στην καρίερα μου, φωτογραφίζοντας τους δίδυμους πύργους ήθελα να δώσω στις ερχόμενες γενιές μια ξεκάθαρη εικόνα του τι ακριβώς είχε συμβεί", δήλωσε ο Owerko.

Marry Ellen Mark – Εκπαιδευτής τσίρκου με έναν ελέφαντα"Κρατάω τη φωτογραφία του Ram Prakash Singh και του αγαπημένου του ελέφαντα, που τράβηξα το 1990. Ο Ram ήταν εκπαιδευτής τσίρκου στην Ινδία, η φωτογραφία αποτελέι μέρος της έκθεσής μου για τα τσίρκα στη χώρα. Ο εκπαιδευτής πέθανε λίγους μήνες μετά τη φωτογράφιση, υποτίθεται ότι δηλητιριάστηκε από chapatti (ινδικό ψωμί)".

Thomas Mangelsen – Καφέ αρκούδα "Καφέ αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Katmai της Αλάσκα, Ιούλιος 1988. Είχα φανταστεί μια τέτοια φωτογραφία πριν τη τραβήξω, όταν έβλεπα ντοκιμαντέρ. Εκείνη την εποχή δούλευα πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ και και είχα μια εβδομάδα κενό ανάμεσα στα γυρίσματα, έτσι επισκέφθηκα το πάρκο ζητώντας να τραβήξω μερικές φωτογραφίες. Ξόδεψα περισσότερα από 35 φιλμ στους καταρράχτες προσπαθώντας να τραβήξω μια τέτοια φωτογραφία, νόμιζα ότι δεν τα είχα καταφέρει, μετά από 6 εβδομάδες ανακάλυψα αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία".

David Doubilet – Ο κύκλος από Μπαρακούντα"Ο κύκλος από Μπαρακούντα, Παπούα Νέα Γουινέα. Το 70% της Γης είναι Ωκεανός, που κρύβει απίστευτη ομορφιά και πολλά μυστικά. Τα μπαρακούντα πραγματοποιούν τις κυκλικές κινήσεις για να αμυνθούν από τον επικείμενο εχθρό".

May Pang – John LennonΚαλοκαίρι 1974 Long Island Sound Νέα Υόρκη. Μια ανέμελη στιγμή με τον γιο του Τζούλιαν. "Ονομάζω αυτό αυτή τη φωτογραφία Οικογενειακό Πορτραίτο".

Neil Leifer – Άλη εναντίων ΛίστονΑγώνας μεταξύ των δυο πυγμάχων, Άλη και Λίστον, 25 Μαϊου του 1965, Λέβιστον

Vincent Laforet – Εγώ και ο άνθρωπός μου"Είμαι τυχερός  γιατί έχω γίνει μάρτυρας μερικών πολύ σημαντικών γεγονότων, άλλα ήταν μοναδικής ομορφιάς, άλλα ήταν τρομακτικά, όλα όμως ήταν σημαντικά για την ανθρώπινη ιστορία. Η φωτογραφία από ψηλά επιτρέπει μια μεγαλύτερη χρήση της φαντασίας και επιτρέπει να καταγράψεις αυτό που βλέπεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια".

Bob Gruen – John Lennon"Ο Λένον μου ζήτησε να επισκεφθώ το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη για να τραβήξω φωτογραφίες για το εξώφυλλο του άλμπουμ "Walls + Bridges". Αφού τραβήξαμε τις φωτογραφίες για το εξώφυλλο αποφασίσαμε να τραβήξουμε μερικές που θα χρησιμοποιούσε για προβολή, τον ρώτησα αν είχε ακόμη τη φανέλα που του είχα χαρίσει έναν χρόνιο νωρίτερα, αμέσως έσπευσε να τη φορέσει, έτσι τραβήξαμε αυτή τη φωτογραφία".

Elliott Erwitt – Δυο σκυλιά με τον ιδιοκτήτη τους"Η φωτογραφία που κρατάω τραβήχτηκε το 1974, ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμά μου στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης. Έχουν περάσει 38 χρόνια από τότε και δυστυχώς δεν έχω ξαναδεί τους εικονιζόμενους".

Lori Grinker – Mike Tyson"Ο Mike Tyson το 1980 σε ηλικία 14 ετών. Ξεκίνησα το εγχείρημα να φωτογραφίσω νέους μποξέρ όταν ήμουν φοιτήτρια. Ο θρυλικός Cus D’Amato μου είχε πει πως ο Mike θα στεφόταν ο νέος πρωταθλητής και είχε δίκιο, συνέχισα να τον φωτογραφίζω για περίπου μια δεκαετία. Ήταν ένα προβληματικό, αλλά γλυκό παιδί".

Nick Ut – Επίθεση στο Βιετνάμ 8 Ιουνίου, 1972 χωριό Trang Bang. Η 9χρονη Kim Phuc τρέχει να σωθεί από το βομβαρδισμό.

Herman Leonard – Μουσικοί της Τζαζ

"Ήταν το 1948 στο Royal Roost της Νέας Υόρκης. Μια απογευματινή πρόβα μου έδωσε τη δυνατότητα να τραβήξω μερικούς από τους θρύλους της Τζαζ".

Douglas Kirkland – Marilyn Monroe"Αυτή η φωτογραφία είναι από ένα απόγευμά μου με τη Marilyn".

Carl Fischer – Μοχάμεντ ΆληΟ Μοχάμεντ Άλη το 1967 στη Νέα Υόρκη.




Πηγή: BoredPanda, news247






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...