11/2/15

Twitter: Άνοδος των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών

Τουρκία, Ρωσία και ΗΠΑ στην κορυφή



Άνοδο των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα λογαριασμών χρηστών του Twitter της τάξης του 40% διεθνώς ανακοίνωσε το Twitter, στο πλαίσιο της αναφοράς διαφάνειάς του.

Όπως σημειώνεται, αν και τα αιτήματα αυτά έχουν αυξηθεί σε πολλές χώρες, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ δείχνουν να δεσπόζουν στη λίστα, με τη Ρωσία να έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, από το 0 στο 108 μέσα σε διάστημα ενός εξαμήνου (β’ εξάμηνο του 2014), τις ΗΠΑ να βρίσκονται στα 1.622 (άνοδος 29%) και την Τουρκία να «εκτοξεύεται», με άνοδο της τάξης του 150%, στα 356.

Όσον αφορά στα αιτήματα για απομάκρυνση υλικού, την πρωτοκαθεδρία έχει η Τουρκία, με 477 αιτήματα, και ακολουθούν η Ρωσία (91) και η Γερμανία (43).


Στην περίπτωση της Τουρκίας τα αιτήματα έχουν να κάνουν με θεωρούμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων απλών πολιτών και αξιωματούχων, ενώ στη Ρωσία υπάρχει μεγάλο εύρος αιτίων- από την προώθηση και διαφήμιση παράνομων ουσιών μέχρι προσπάθειες καταστολής μη βίαιων διαμαρτυριών (αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αρκετά αιτήματα που είχαν να κάνουν με το κατέβασμα υλικού από επικριτές της ρωσικής πολιτικής όσον αφορά στην Ουκρανία).

Όσον αφορά στη Γερμανία, στην πλειονότητά τους τα αιτήματα σχετίζονταν με ισχυρισμούς περί υλικού ρητορικής μίσους ή διακρίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της Ελλάδας υπήρξαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τρία αιτήματα για στοιχεία λογαριασμών χρηστών και μόλις ένα για απομάκρυνση υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μπλοκάρει το Twitter στην Τουρκία στο ευρύτερο πλαίσιο του αναβρασμού που είχε προκληθεί λόγω σκανδάλου κυβερνητικής διαφθοράς.


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...