12/2/15

Κάντε το καλύτερο ψήσιμο κρέατος την Τσικνοπέμπτη ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

     
BBQ MEAT

Ο Γιάννης και η Γωγώ Μαρόλη, από το Κρεοπωλείο «Ο Γιάννης», μοιράζονται  όλα τα επαγγελματικά τους μυστικά για το τέλειο ψήσιμο την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.
Την Τσικνοπέμπτη, το κρέας έχει την τιμητική του και αν ο καιρός το επιτρέπει βγαίνουν οι ψησταριές και οι γειτονιές μυρίζουν ψημένο κρέας. Οι επιλογές για εκείνη τη μέρα είναι πάρα πολλές.
Το πιο εύγεστο και νόστιμο κρέας είναι το αρνάκι και για την συγκεκριμένη μέρα το παϊδάκι του είναι ιδανικό για ψησταριά. Για μεγαλύτερη ποικιλία υπάρχουν παϊδάκια από χοιρινό κρέας (πανσέτα), μπριζολάκια χοιρινά,σουβλάκια χοιρινά και νοστιμότατα χειροποίητα λουκάνικα! Για όσους δεν είναι λάτρεις του κρέατος υπάρχει και η επιλογή του φρέσκου κοτόπουλου που κόβεται παϊδάκια.
Αν τα παϊδάκια δεν είναι του γούστου σας και προτιμάται ένα κομμάτι που να έχει περισσότερο ψαχνό μπορείτε να επιλέξετε μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα. Για λιγότερο κλασσικές επιλογές μπορείτε να επιλέξετε κεμπάπ, σουβλάκι κοτόπουλο, σουβλάκι κοτομπέικον, ακόμα και ψαρονέφρι.

Η καλή ποιότητα του κρέατος και η σωστή κοπή του αποτελούν σημαντικό παράγοντα της επιτυχίας μας στο ψήσιμο. Στις μέρες μας εκτός από το ψήσιμο στην σχάρα πολύ καλή λύση αποτελούν οι ηλεκτρικές ψηστιέρες, οι ψηστιέρες γκαζιού, ακόμη και ο φούρνος μας ή και ένα απλό σχαροτήγανο! Για το ψήσιμο στην σχάρα η φωτιά θα πρέπει να έχει ηρεμήσει λίγο ώστε να μην αρπάξει το κρέας μας από έξω και μέσα παραμείνει ωμό. Εδώ η προθέρμανση είναι δεδομένη ενώ τις υπόλοιπες εστίες δεν χρειάζεται να τις προθερμάνουμε. Το ψητό κρέας είναι νόστιμο από μόνο του, οπότε βαριές και πολύπλοκες μαρινάδες δεν του ταιριάζουν, λίγο λάδι για επάληψη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι είναι αρκετά.

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...