6/2/15

Η μεγαλύτερη επίθεση hackers σε οργανισμό υγείας



Θύμα επίθεσης έπεσε η εταιρεία Anthem, ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας των ΗΠΑ, καθώς χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων της.

Η επίθεση των hackers έγινε αντιληπτή από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, διέρρευσαν στοιχεία για 80 εκ. ασφαλισμένους, που περιλαμβάνουν ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς ασφάλισης και διευθύνσεις.

H αποκάλυψη γίνεται μερικές μόνο ημέρες μετά την επίθεση, την ώρα που ακόμη διεξάγονται έρευνες για τους υπαιτίους. Αυτό ίσως να σηματοδοτεί μία αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των επιθέσεων, αλλαγή που είναι αποτέλεσμα της επίθεσης στη Sony Pictures Entertainment και σε άλλους οργανισμούς.

Ευτυχώς, φαίνεται πως στα χέρια των hackers δεν βρίσκονται σημαντικά στοιχεία όπως είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων και οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών τους, ενώ δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους μέχρι στιγμής στα διάφορα "black markets".

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο οι hackers εισήλθαν στο σύστημά της, ενώ δεν μπορεί να βεβαιώσει με ακρίβεια τον αριθμό των ασφαλισμένων της, των οποίων τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση των hackers.



Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...