21/2/15

25 χρόνια Photoshop



Στις 19/2 πριν από 25 χρόνια, η Adobe κυκλοφόρησε το Photoshop 1.0 αλλάζοντας μια για πάντα τον κόσμο του design, της φωτογραφίας και της…. εμφάνισης των celebrities. Όλα ξεκίνησαν όταν ο John Knoll βρήκε ενδιαφέρουσα μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας που δημιούργησε ο αδερφός του Thomas για το Mac, καθαρά ως χόμπι.

Ο John Knoll ήταν τότε επικεφαλής των visual effects στο studio Industrial Light and Magic του George Lucas και έδειξε ενθουσιασμένος την εφαρμογή στους συναδέλφους του, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε χωρίς το κόστος των high-end υπολογιστών της Pixar.

Η αρχική ονομασία ήταν “Display”, αλλά σύντομα επέλεξαν το “Photoshop”. Όταν προχώρησαν στην ανάπτυξη της τελικής έκδοσης, η Adobe εκδήλωσε ενδιαφέρον για το λογισμικό και τελικά το εξαγόρασε για να την κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου 1990 για Macintosh σε τιμή $1000. Μπορεί να φαίνεται ακριβό, ωστόσο, εκείνη την εποχή η ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών γινόταν μόνο από high-end workstations με κόστος $300 την ώρα!

Από τότε, η εξέλιξη του Photoshop συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, προσφέροντας διαρκώς νέα εργαλεία και λειτουργίες, ακόμη και σε φορητές συσκευές. Πρόσφατα είχαμε δει και το όραμα της Adobe για το Photoshop του μέλλοντος, αλλά τώρα θα δούμε παρακάτω μια επίδειξη του Photoshop 1.0 από τον John Knoll!

 Πηγή: techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...