20/10/14

Από τα trolls των social media, στα trolls της πολιτικής στα social media.


Έχοντας "σχέση" με τα social media τα τελευταία δυο χρόνια, ένα από τα πράγματα που παρατήρησα, είναι η "εξέλιξη" των πολιτικών που εμφανίζονται σε αυτά ως trolls πρώτης γραμμής. Ο έντονα προβοκατόρικος λόγος τους, οι τυποποιημένες ατάκες, οι ανακοινώσεις των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παρουσιών τους και τα ανούσια σχόλιά, δίνουν και παίρνουν στα time line των πιο δημοφιλών ιστότοπων.

Είναι που είναι στα κάγκελα ο Έλληνας χρήστης, άλλο που δεν θέλει...
Και να, οι ΤΑΧΑ κουβέντες και να οι εξυπνάδες και δώστου τα βρισίδια και πάλι ξανά κουβέντα και πάει λέγοντας.
Το αποτέλεσμα είναι πια δεδομένο....

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Δεν μας έφταναν όμως μόνο τα πολιτικά trolls, αλλά γύρω τους έχει συνταχθεί ένας ολόκληρος στρατός από τύπους περίεργους, που υποστηρίζουν, αλληλοσπαράσσονται, γελάνε, βρίζουν και όλα όσα μπορεί να πετύχει κανείς με τον γραπτό λόγο σε ένα social media. ΟΛΟΙ αυτοί λοιπόν οι τύποι, μαζί με τους υπασπιστές και τους λοχαγούς τους, νομίζουν ότι παράγουν πολιτική.
Δεν ξέρω αν είναι παράδοξο ή οξύμωρο το όλο project, αυτό όμως που ξέρω είναι το ότι ΟΜΟΙΑΖΕΙ απίστευτα πολύ με αυτό που είπα παραπάνω... με ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Το χειρότερο όμως, είναι η υποτιθέμενη ικανοποίηση όλων όσων συμμετέχουν σε αυτές τις ατέρμονες ΤΑΧΑ κουβέντες (συμπεριλαμβανομένου και εμού).

Άλλο ένα αρνητικό όλων αυτών των "αστείων" καταστάσεων είναι ο πλήρης αποπροσανατολισμός μας από τα ουσιαστικά  προβλήματα, που πάντως, δεν λύθηκαν ούτε και θα λυθούν ποτέ ανταλλάσσοντας ατάκες στα social media. 

Το τι πρέπει να κάνουμε για να τα λύσουμε δεν θα σας το πω εγώ, έτσι και αλλιώς είμαι και εγώ μέρος της φαρσοκωμωδίας του καναπέ, που έχει ως αποτέλεσμα την ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια.

Νομίζω ομως ενδόμυχα, ότι ενώ ΟΛΟΙ μας το ξέρουμε... εσκεμμένα δεν το πράττουμε!
 ...Καλή μας διασκέδαση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...