29/10/14

Ανήκομεν εις την αριστεράν πτέρυγα του ΝΑΤΟ κύριοι...

Ανήκομεν εις την αριστεράν πτέρυγα του ΝΑΤΟ κύριοι...

Και από τότε που το άκουσα, ψάχνω να βρω τι μπορεί να σημαίνει το να ανήκει ένα αριστερό κόμμα στην ιμπεριαλιστική αιχμή του δόρατος της ΔΥΣΗΣ που είναι το ΝΑΤΟ.
 
Πάει καιρός που κ. Τσίπρας το δήλωσε σε συνέντευξη του σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι διανθίζοντάς το με ΦΑΝΦΑΡΕΣ του τύπου οτι θα πρέπει να παίξει τον ρόλο της η Ελλάδα σε αυτούς τους οργανισμούς εννοώντας ΝΑΤΟ & Ε.Ε.

Κύριε Τσίπρα πως ακριβώς φαντάζεστε να γίνει η Ελλάδα ανάλογος παίκτης στην διεθνή σκακιέρα αυτών των οργανισμών; Να φανταστώ προβάλλοντας τους διεθνείς κανόνες νομιμότητας και τις συμβάσεις που έχουμε και έχουν υπογράψει όλα αυτά τα χρονιά; 
(ρητορικό το ερώτημα)

Αυτό όμως που δεν είναι ρητορεία κ. Τσίπρα, είναι ο κατάλογος που ακολουθεί, με τα κατορθώματα των οργανισμών που τόσο περήφανα δηλώσατε οτι ανήκουμε. 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αλήθεια κ Τσίπρα πίσω από την δήλωσή σας, είναι ότι η παραδοχή για το σε ποιους οργανισμούς ανήκουμε, είναι και το διαβατήριό σας στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Καλά ξεμπερδέματα κύριε Τσίπρα με τους τόσους και τόσους που πίστεψαν οτι είσαστε (ΟΧΙ μόνο εσείς, αλλά και το κόμμα που ηγείστε) κάτι διαφορετικό! 

ΠΑΝΤΩΣ να ξέρετε, με σποτάκια της Τρίτης Διεθνούς στο ραδιόφωνο και ακούσματα του Ύμνου του ΕΑΜ σε παρελάσεις, κανένας δεν έγινε αριστερός.


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κύριε Τσίπρα, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πτέρυγα στο ΝΑΤΟ! 


Συνοπτική καταγραφή άμεσων ή έμμεσων επεμβάσεων του ΝΑΤΟ

1950, Κορέα
Αμερικανική απόβαση στην Κορέα.
1951, Αίγυπτος
Βρετανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν αιγυπτιακές πόλεις.
1952, Τυνησία, Μαρόκο
Αρχίζει η τετραετής «εκπολιτιστική» δράση των Γάλλων «Λεγεωνάριων της τιμής» στην Τυνησία και στο Μαρόκο.
1953, Ιράν
Με την επίβλεψη της CIA εκδηλώνεται πραξικόπημα στο Ιράν. Η «ανεπιθύμητη» κυβέρνηση Μοσαντέκ ανατρέπεται και τη θέση του παίρνει ο διορισμένος από την CIA Σάχης που αναλαμβάνει την αποστολή της βιολογικής εξαφάνισης των κομμουνιστών.
1954, Γουατεμάλα
Στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Η νόμιμη δημοκρατική κυβέρνηση Αρμπένσα ανατρέπεται βίαια και εγκαθιδρύεται καθεστώς φασιστικής δικτατορίας.
1956, Αίγυπτος
Άγγλο-γαλλικά αεροπλάνα αρχίζουν το βομβαρδισμό της Αιγύπτου.
1958, Λίβανος
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στο Λίβανο. Καταλαμβάνουν τη Βηρυτό, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους κυριότερους συγκοινωνιακούς κόμβους της χώρας.
1958, Αραβικά Εμιράτα
Αγγλικά στρατεύματα αποβιβάζονται στο Άντεν, στο Κουβέιτ, στο Ομάν και στο Μπαχρέιν.
Ιούλης 1958, Ιράκ
Αμερικανικά και αγγλικά στρατεύματα από το Λίβανο και την Ιορδανία εισβάλλουν στο Ιράκ.
Αύγουστος 1960, Κονγκό
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ αποφασίζει την ανατροπή και τη δολοφονία του εθνικού λαϊκού ηγέτη του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα.
Απρίλης 1961, Κούβα
Χιλιάδες Αμερικανοί μισθοφόροι με την υποστήριξη αεροπορίας εισβάλλουν στην Κούβα.
1964, Βιετνάμ
Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός προβαίνει σε γενοκτονία στο Βιετνάμ. Στη διάρκεια της εννιάχρονης επέμβασης ο πόλεμος εξαπλώνεται σ' όλες τις χώρες της Ινδοκίνας (Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη).
Γενάρης 1966, Παναμάς
Αμερικανοί στρατιώτες ανοίγουν πυρ ενάντια σε ειρηνική λαϊκή εκδήλωση στον Παναμά. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επιστροφή της διώρυγας στους κατόχους της.
1966-67, Γουατεμάλα
Νέα επέμβαση Αμερικανών πρασινομπερέδων εναντίον εξεγερμένων.
21 Απρίλη 1967, Ελλάδα
Αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ελλάδα με τη συμβολή της CIA.
1967, Αραβικές Χώρες
Αμερικανοί και Άγγλοι μισθοφόροι και στρατιωτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν στον πόλεμο των έξι ημερών του Ισραήλ κατά των αραβικών λαών.
1969-75, Καμπότζη
Αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων και δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού. Εξαπολύονται βομβαρδισμοί κατά του λαού της χώρας. Πάνω από 2.000.000 οι νεκροί.
Σεπτέμβρης 1973, Χιλή
Ο απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής δικτατόρων των ΗΠΑ Αουγκούστο Πινοσέτ σε συνεργασία με τη CIA δολοφονεί τον Πρόεδρο Αλιέντε και εγκαθιδρύει αμερικανόδουλο φασιστικό καθεστώς. Χιλιάδες οι νεκροί, οι ανάπηροι, οι αγνοούμενοι, οι φυλακισμένοι.
Οκτώβρης 1973, Αίγυπτος - Συρία:
Οι Αμερικανοί με αερογέφυρα εφοδιάζουν τους Ισραηλινούς που επιτίθενται ξανά ενάντια στην Αίγυπτο και τη Συρία.
Ιούλης 1974, Κύπρος
Αμερικανόδουλο χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο και απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Μακαρίου, σε συνεργασία με την ντόπια ΕΟΚΑ Β. Οι τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο και καταλαμβάνουν το 37% του κυπριακού εδάφους το οποίο κατέχουν παράνομα μέχρι σήμερα.
1978, Λίβανος
Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο.
1979, Τσαντ
Αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στο Τσαντ για να υποστηρίξουν το φιλοδυτικό καθεστώς Χάμπρε ενάντια στη μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
1981-90, Νικαράγουα
Ναυτικές δυνάμεις και πράκτορες της CIA κατευθύνουν τις επιδρομές των «Contras» και στρέφονται εναντίον της επανάστασης.
Αύγουστος 1981, Λιβύη
Αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Λιβύη, με στόχο τη δολοφονία του Καντάφι.
Αύγουστος 1982, Λίβανος
Νέα στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Λίβανο. Τα κανόνια του πολεμικού πλοίου «Νιου Τζέρσεϊ» σκορπούν στη Βηρυτό τη φωτιά και το θάνατο.
Οκτώβρης 1983, Γρενάδα
Οι Αμερικανοί εισβάλλουν στη Γρενάδα. Πνίγουν στο αίμα τη λαϊκή αντίσταση...
1987-88, Ιράν
Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στον πόλεμο Ιράκ - Ιράν υπέρ της Βαγδάτης με ναυτικές δυνάμεις, χημικά βιολογικά όπλα και βομβαρδισμούς.
Δεκέμβρης 1989, Παναμάς
Οι Αμερικανοί επεμβαίνουν για να ανατρέψουν το καθεστώς του Παναμά, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
Γενάρης 1991, Ιράκ
Οι ΗΠΑ και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοί τους εξαπολύουν στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ («Καταιγίδα της Ερήμου» - Πόλεμος του Κόλπου).
Δεκέμβρης 1991
Η ΕΟΚ αποφασίζει επίσημα το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, επισημοποιώντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια. Οι Αμερικανοί συμμετέχουν, τορπιλίζοντας κάθε διπλωματική προσπάθεια τερματισμού του πολέμου...
Οκτώβρης 1992-94, Σομαλία
Οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟικοί της σύμμαχοι επεμβαίνουν στη Σομαλία για «ανθρωπιστική» βοήθεια λόγω εμφυλίου πολέμου και λιμοκτονίας.
1994, Βοσνία
Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, έχοντας βαφτίσει τους Σερβοβόσνιους «μοναδικούς υπεύθυνους» για τον πόλεμο, χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ, που εξαπολύει τον Απρίλη βομβαρδισμούς.
Αϊτή, 1994-96
Με πρόσχημα την επιβολή της τάξης στο χάος που προκάλεσε δικτατορία στηριζόμενη από την CIA, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ναυτικό αποκλεισμό της Αϊτής.
1995, Κροατία
ΑμερικανοΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί αεροδρομίων των Σέρβων της Κράινα...
Μάρτης 1999, Γιουγκοσλαβία
Μαζική δολοφονική αεροπορική επίθεση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για «ανθρωπιστική βοήθεια» στους Κοσσοβάρους αυτονομιστές.
2001, ΠΓΔΜ
Δυνάμεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υποστηρίζουν Αλβανούς αυτονομιστές που μάχονται το στρατό της χώρας, ζητώντας την ανεξαρτητοποίηση και ένωση των αλβανόφωνων περιοχών στα Βαλκάνια.
Οκτώβριος 2001, Αφγανιστάν
ΗΠΑ - Βρετανία βομβαρδίζουν το Αφγανιστάν για να συντρίψουν, όπως διατείνονται, τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα... Σφαγές χιλιάδων αμάχων.
Μάρτιος 2003, Ιράκ
Εισβολή των ΗΠΑ/Βρετανίας στο Ιράκ με χιλιάδες νεκρούς αμάχους και κατοχή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επισείουν απειλές κατά της ΛΔ Κορέας...
2006, Λίβανος
Στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στον Λίβανο.
2009, Παλαιστίνη
Οι ισραηλινοί συντελούν εν ψυχρώ μαζική δολοφονία εκατοντάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Επικαλούμενοι και πάλι την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και με τις πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ο στρατός του Ισραήλ δολοφόνησε εκατοντάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Η πρόσφατη επίθεση αποτελεί την πιο αιματηρή, συνέχεια της ισραηλινής κατοχής από το 1947.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...