16/10/14

Περί κρίσης ο λόγος

Περί κρίσης ο λόγος   

Ορμώμενος από κάτι που διάβασα αποφάσισα να γράψω δυο τρεις σκέψεις για την κρίση....(όχι βρε παιδάκι μου την κρίση που βιώνουμε), αλλά την κρίση που έχουμε, την κριτική μας ικανότητα.
   

Βασικός άξονας της σκέψης μου είναι το ότι “η έκθεση επιδέχεται κριτική”, συνεπώς είναι αναπόφευκτη η κριτική που της ασκείται. Τι είναι όμως κριτική και πως αυτή ορίζεται ή οριοθετείται; 

Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι, ότι είναι  υποκειμενική και αυτό διότι η κριτική μας ικανότητα είναι απόρροια κυρίως της παιδείας της αντίληψης και της ακρίβειάς μας. 

Η παιδεία μας, καθορίζει τη δυνατότητα επεξεργασίας ενός θέματος η αντίληψή μας την κατανόησή του και η ακρίβειά μας θα βοηθήσει να αποφύγουμε την γενίκευση (πράγμα που θα μας έκανε να φανούμε ναι μεν σωστοί, αλλά κυρίως αδαείς)  
Τώρα,η αντικειμενικότητα της κρίσης - κριτικής μας, είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων.

Επανέρχομαι και πάλι λοιπόν στην αρχική μου σκέψη, “η έκθεση επιδέχεται κριτική”, αυτό δεν σημαίνει επ'ουδενί ότι θα κριθούμε σωστά η λάθος, σημαίνει όμως ότι θα κριθούμε, διότι ενδόμυχα αυτός είναι και ο στόχος της έκθεσης μας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...