15/10/14

Είναι η "εναλλαγή" των εξουσιών μια παρτίδα πόκερ;

Προχθές μου πέρασε μια σκέψη από το μυαλό,το αν η εδραίωση μιας "νέας" εξουσίας, ιδίων αντιλήψεων με την "παλαιά", είναι δυσκολότερη από την παραμονή της "παλαιάς" ... και πως να μην είναι, μια και μοιάζει με μια νέα παρτίδα πόκερ (τι παράδειγμα και αυτό) και μοιάζει με μια νέα παρτίδα πόκερ για τον λόγο, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει άλλος το "δυνατό" χαρτί από αυτόν που το είχε πριν τελειώσει η προηγούμενη παρτίδα...

   Νέο χαρτί, νέα δεδομένα και νέα ενδεχόμενα λοιπόν, κατά το προσφιλές όμως του ότι <<η "μάνα" πάντα κερδίζει>>, έχουμε και άλλη μια παράμετρο να προσθέσουμε στον συλλογισμό μας, αυτή του... όποιος και να έρθει στην εξουσία κάποιος πάντα θα κερδίζει... και αυτός ο "κάποιος" είναι το "σύστημα" (τι όρος και αυτός, ο καθένας τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά, άλλα όλοι ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε) το σύστημα έχει τους μηχανισμούς του και τους έχει χρόνια τώρα, με τα σέρβις τους, με τα λάδια τους και με όσα χρειάζονται για να το υποστηρίζουν (δεν φαντάζομαι να θέλετε εμβάθυνση σε αυτό, ΟΛΟΙ ξέρετε για ποιους μηχανισμούς μιλάω) είναι τόσο μπροστά στις ραδιουργίες που σου έχει έτοιμη και την "εναλλακτική λύση", αυτή που θα σε κάνει να αισθανθείς τόσο μεγάλη ανακούφιση στηρίζοντας τη που θα το φωνάζεις με όλη σου τη δύναμη. Έτσι, ναι μεν είναι δύσκολη η εναλλαγή των παρόμοιων εξουσιών αλλά σε βάθος χρόνου είναι το ίδιο το παιχνίδι που τις επιζητά!

Όσο λοιπόν παίζεται το ίδιο παιχνίδι τόσο θα είσαι υποχρεωμένος να παίζεις με τους ίδιους κανόνες, αν θες να παίξεις με άλλους κανόνες θα πρέπει να αλλάξεις τουλάχιστον το παιχνίδι..

Ειδάλλως θα πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι η <<μάνα>> θα κερδίζει πάντα και ότι θα υπάρξει και κανένας γύρος που θα "κερδίσεις" και συ (λέμε τώρα). Εκτός πια και αν θεωρείς ότι πρέπει να επανέλθουμε στα παλιά καλά συνθήματα περί αλλαγών και άλλων τέτοιων ωραίων φανφαρων που η ιστορία έχει ήδη αποφανθεί! 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...