22/10/14

Αυτά είναι ιστορία...<<Η απεργία αποτελεί μέσο έκφρασης του δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας και μέσο άσκησης πίεσης εργαζομένων σε σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά των εργοδοτών τους και κατά του κράτους όταν το τελευταίο λειτουργεί ως εργοδότης. 
Πρόκειται για την μαζική άρνηση εργατικών ομάδων να εκτελέσουν εργασία. 
Οι απεργίες έγιναν αρχικά σημαντικές κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, όταν η μαζική εργασία έγινε σημαντική στα εργοστάσια και τα ορυχεία. 
Στις περισσότερες χώρες ετέθησαν γρήγορα εκτός νόμου, καθώς οι εργοστασιάρχες είχαν κατά πολύ μεγαλύτερη πολιτική εξουσία απ’ ό,τι οι εργάτες. 
Οι περισσότερες δυτικές χώρες νομιμοποίησαν εν μέρει την απεργία στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα ή στις αρχές του εικοστού.

Η τακτική της απεργίας έχει πολύ μεγάλη ιστορία. 

Περίπου στο τέλος της 20ης δυναστείας, υπό την εξουσία του Φαραώ Ραμσή Γ’ στην Αίγυπτο, δηλαδή περίπου 3500 χρόνια πριν, οι εργάτες της βασιλικής νεκρόπολης οργάνωσαν την πρώτη γνωστή απεργία ή εργατική εξέγερση στην ιστορία. Το γεγονός καταγράφηκε με λεπτομέρειες σε έναν πάπυρο της εποχής, που διατηρήθηκε, και βρίσκεται σήμερα στο Τορίνο.>>

Πηγή: el.wikipedia

Αυτά είναι ιστορία...

Αυτό όμως που δεν είναι ιστορία, είναι τα οφέλη που κέρδισαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια ασκώντας πίεση στην εργοδοσία μέσω των απεργιών, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να στοιχίσει ακόμη και την ζωή τους!

ΦΤΑΣΑΜΕ λοιπόν στο 2014 για να τίθεται θέμα απαγόρευσης των απεργιών στον δημόσιο τομέα, έτσι και αλλιώς είναι ο μόνος που λίγο πολύ ασκεί ακόμη το δικαίωμα, ο ιδιωτικός τομέας έχει λουφάξει κάτω από τις πιέσεις, τους εκφοβισμούς και τις μαζικές απολύσεις. 
Το αίτημα φυσικά της απαγόρευσης των απεργιών δεν μπορεί να έχει τεθεί ΜΟΝΟ από τους Ευρωπαίους "φίλους" μας ή το ΔΝΤ, είμαι σίγουρος πως και οι εδώ κοτζαμπάσηδες έχουν βάλει το χεράκι τους.
Βρήκαν όμως και  κάνουν και λένε και ορίζουν.
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα και ποιος δεν υπεράσπισε τα δικαιώματα του; 
Διότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, είναι η εκχώρηση δικαιωμάτων της χώρας σε ξένους και ημέτερους προύχοντες και η παράλληλη αφαίρεση δικαιωμάτων από τον τον καθένα μας!

Αυτό όμως δεν συνέβη χωρίς την βοήθεια των εδώ άμεσων συνεργατών τους και εννοώ τα ΜΜΕ, που σχεδόν στο σύνολό τους αποκαθήλωναν το υγιές συνδικαλιστικό κίνημα που διεκδικούσε προς όφελός μας, και από την άλλη προωθούσαν αυτό ακριβώς το σάπιο διαπλεκόμενο τμήμα του που έπαιζε τον ρόλο του! 
Δεν ήταν λίγες οι φορές που πίσω από πρόσωπα των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος κατηγορήθηκε συλλήβδην ΟΛΟ το κίνημα.
Ο στόχος φυσικά ήταν η συνεχής και μεθοδική αποδυνάμωση του στην συνείδηση του καθενός, ώστε να φθίνει και να μην μπορεί να αντισταθεί στις επιταγές των εισαγόμενων και όχι μόνο χαρτογιακάδων!

Η μόνη λύση είναι η συσπείρωση, η οργάνωση και η αντεπίθεση του καθενός μας μαζί με το κίνημα για την προστασία όσων δικαιωμάτων μας απέμειναν άλλα και την διεκδίκηση ΟΣΩΝ χάσαμε! 

...ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...