31/10/14

Αφέλεια ή συνειδητή απόφαση;

Τελικά κάποια πράγματα, δεν ξέρω αν είναι αφέλεια ή είναι συνειδητή απόφαση...

Τόσο καιρό στα σοσιαλ μιντια (τη σύγχρονη πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων...λέμε τώρα), οι κουβέντες δίνουν και παίρνουν για την επερχόμενη και πολυαναμενόμενη αλλαγή με την επικράτηση της "αΡΙΣΤΕΡΑΣ" σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση φυσικά... 

Αυτό όμως που διαφαίνεται πια, είναι η έκπτωση των προσδοκιών που έχει συντελεσθεί στους ένθερμους οπαδούς της σύγχρονης αλλαγής (ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ να τη ΔΕΙΣ) και όχι μόνο.

Είναι πια ολοφάνερο ότι από αλλού ξεκινήσαμε, αλλού πάμε, και είναι πλέον σίγουρο και ξεκάθαρο πως αλλού θα καταλήξουμε. 

Αυτό φυσικά, δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ή προϊόν της φαντασίας μου, μια αναδρομή σε όλη αυτή την περίοδο από το 2011 ως σήμερα, θα επειθε και τον πιο δύσπιστο, για αυτή την αλλαγή των θέσεων της αντιπολίτευσης και την σύγχυση που έχει προκαλέσει αυτό, σε οπαδούς και στελέχη της. 
Με τις εναλλαγές σε βασικούς πυλώνες, της πολλά υποσχόμενης πολιτικής της, η υπεράσπιση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα σοσιαλ μιντια από φίλους αΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, καταλήγει να είναι ένα αδύναμο παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων και αποπροσανατολισμού. (τι να πουν και αυτοί).

Φαντάζομαι ότι η δυσκολία υπεράσπισης μιας πολιτικής αλλαγής δεν είναι δυσκολότερη από την υπεράσπιση θέσεων που αλλάζουν σχεδόν καθημερινά. 
Και πως να μην είναι δύσκολο αυτό, αφού με άλλη θέση κοιμάσαι και με άλλη ξυπνάς... και φυσικά δεν ξέρεις πότε ένα προβεβλημένο στέλεχος σου θα σε "κρεμάσει" (κατά το κοινώς λεγόμενο) σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεοράσεις... και φτου κι από την αρχή, αρχίζεις την ΝΕΑ υπερασπιστική γραμμή της ΝΕΑΣ θέσης του κόμματος για το Α και το Β (ΒΑΤΕΡΛΟ)! 

Δεν θα με ενδιέφερε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά, αν σε αυτό το παιχνίδι δεν υπήρχε η αναφορά από όλους αυτούς στη λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Είτε το θέλουμε είτε όχι οι λέξεις - όροι έχουν συγκεκριμένη σημασία.  
Αν λοιπόν χρησιμοποιείς έναν όρο που έχει μια Α σημασία και κάνεις Β πράγματα μεταφράζοντάς τον κατά το δοκούν, τότε δεν είναι ο όρος που χάνει την ιδιότητά του και την σημασία του, αλλά είσαι εσύ που την διαστρεβλώνεις. 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει συγκεκριμένη ερμηνεία που απορρέει από την ιστορικότητα του ΟΡΟΥ, δεν μπορείς να την αλλάξεις ούτε με τεχνάσματα ούτε με τερτίπια ούτε με εκπτώσεις, έχει μια απολυτότητα όπως ακριβώς η σημασία της λέξης ΕΓΚΥΟΣ, το ολίγον δεν υφίσταται.

Ή είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ με όλη την σημασία του όρου ή είσαι κάτι άλλο.


...Καλή σας διασκέδαση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...