23/10/14

Χάρτης με τα προς εκποίηση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.


Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη

Πως να διαβάσετε το χάρτη:

Τα ακίνητα είναι όλα όσα έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν έχουν βγει ακόμα όλα σε δημοπρασία. Με καφέ χρώμα είναι αυτά που έχουν πουληθεί, με κίτρινο οι δημοπρασίες.

Επίσης, είναι τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Πλάκας (με απαλό μοβ χρώμα), ακίνητα που αγοράστηκαν για να κατεδαφιστούν για ανασκαφές ή αποτελούν μέρος του διατηρητέου οικισμού.
Υπάρχουν βέβαια και μερικά ακίνητα ειδικού τύπου που δεν βγαίνουν στο e-auction, όπως το Ελληνικό, το ΣΕΦ κτλ.. Τα "ειδικού τύπου" μαζί με όλα τα υπόλοιπα είναι με κόκκινο χρώμα.


Η χαρτογράφηση έγινε από την ομάδα "ΚΟΙΝΟ Αθήνα". Σύμφωνα με την έρευνα των συντελεστών της δεκατετραμελούς ομάδας αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών, "πρόκειται στην ουσία για μια πρώτη απόπειρα χαρτογράφησης της δημόσιας γης". 

"Τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ είναι η μόνη "δημόσια ανοιχτή " οργανωμένη καταγραφή δημόσιων ακινήτων, που έγινε βεβαίως για να πάψουν να είναι δημόσια.
Δεν ξέρουμε τι μας ανήκει, τι ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σε όλους μας, καθώς, εκτός των άλλων, το κτηματολόγιο εκκρεμεί, τη στιγμή που άλλες χώρες έχουν απόλυτα ενημερωμένα παρατηρητήρια αστικής γης.
Ακόμα και το ίδιο το site του ΤΑΙΠΕΔ, αποτρέπει από το να δει κανείς όλα τα ακίνητα μαζί. Χρειάζεται να ανατρέξει σε διαφορετικούς φακέλους, υποκατηγορίες κτλ..

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ "η αξιοποίηση των ακινήτων θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος".
Πηγή: Radiobubble.gr

radiobubble.gr#sthash.4ejXAdXN.dpuf

πηγή: news.radiobubble.gr
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία παρέχει τον διαδραστικό χάρτη με τις ψηφιοποιημένες θέσεις των κρατικών περιουσιών που παραθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα του, με σκοπό την κατανόηση και εκτίμηση των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι ιδωτικοποιήσεις αυτές στο φυσικό περιβάλλον.
Έχει γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη προσπάθεια για την ακριβή ψηφιοποίηση της γεωγραφικής πληροφορίας από τις εικόνες που παρέχει στην ιστοσελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ παρόλο που ως εταιρεία του δημοσίου είναι υποχρεωμένη να διαθέτει ελεύθερα και με πλήρη προσβασιμότητα τα γεωγραφικά δεδομένα που έχει στη διάθεση της σύμφωνα με την οδηγία INSPIRE .



Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε το σύνολο των εκτάσεων των προς πώληση κρατικών περιουσιών που έχει αναρτήσει το ΤΑΙΠΕΔ, που αφορούν μέχρι στιγμής 412 εκμεταλλεύσεις, από πολύ περισσότερες που έχουν μεταβιβαστεί ως τώρα στο ΤΑΙΠΕΔ.



Έκταση γης (στρ.)
Έκταση κτισμάτων (στρ.)
Όλες οι περιουσίες που έχουν αναρτηθεί (412)
102.616 516
Περιουσίες που φαίνονται στον χάρτη (195)
88.000 10



Από τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσιάζονται στο χάρτη (195), εντός περιοχών NATURA βρίσκονται τα 47 ενώ άλλα 41 βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 1000m απο περιοχές NATURA.
Διαβάστε εδώ την περιβαλλοντική κριτική της Ορνιθολογικής για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.



πηγή: news.radiobubble.gr
πηγή: news.radiobubble.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...