14/8/16

Οι 8 πιο άκυροι τρόποι με τους οποίους η CIA πήγε να δολοφονήσει τον Φιντέλ Κάστρο


Πριν ΗΠΑ και Κούβα "γίνουν" αγαπάκια, τον κερνούσαν τσάι με βακτήρια
 
 


Όταν πριν λίγες μέρες ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε επίσημα την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσων ΗΠΑ-Κούβας, στα γραφεία του Λούμπεν επικράτησε ένα μικρός πανικός: Η πτώση του τείχους του Βερολίνου της γενιάς μας;

Ε λοιπόν, όχι.

Βλέπετε η “νέα προσέγγιση” στις σχέσεις με τη Κούβα που εξήγγειλε ο Ομπάμα είναι σίγουρα μια σημαντική στροφή στην αμερικανική πολιτική, αλλά απο τη στιγμή που δεν διανοείται καν να συζητήσει για το εμπάργκο, δεν είναι τόσο δραματική οσο είχε φανεί στην αρχή.
Πρόκειται για δυο χώρες που κάνουν μούτρα η μια στην άλλη απο το 1961, ενώ είναι διεθνώς γνωστό ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσπαθούσαν για πάρα πολλά χρόνια να δολοφονήσουν τον Φιντέλ Κάστρο: ο υπεύθυνος ασφάλειας του Κάστρο, Φαμιπάν Εσκαλάντε, αναφέρει οτι οι Κουβανικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει περισσότερες απο 600 απόπειρες εναντίον της ζωής του Φιντέλ

Είναι δε τόσο μυθιστορηματικές αυτές οι απόπειρες, που μαζέψαμε τις πιο ζόρικες και σας τις παρουσιάζουμε για να δείτε τι πάει να πει “μια μεγάλη χώρα βάζει κωλοδάχτυλο σε μικρότερη”, γατάκια Σαμαρά και Μπένι:

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία “Μάκης Ψωμιάδης”
 
Η πιο γνωστή απόπειρα όλων: γνωρίζοντας οτι ο Φιντέλ αγαπάει ιδιαίτερα τα πούρα, οι ύπουλοι γιάνκηδες κατασκεύασαν πούρα με δυναμίτη για να του ανατινάξουν την κομμουνιστική κεφάλα. Ο μύθος θέλει τον ψηλό να καταλαβαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά μυρίζοντας τα, άλλα στην πραγματικότητα ήταν κάποιος απο τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας που αντιλήφθηκε τη φάση.


Ποιος ζει στη θάλασσα σε ανανά; (ο μπομπ πρακτοράκης)
 
Καθώς ο Φιντέλ ήταν φανατικός δύτης στα νιάτα του, οι σατανικοί γιάνκηδες προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν δυο φορές: τη πρώτη σχεδίαζαν να κατασκευάσουν ένα μεγάλο ψεύτικο οστρακοειδές γεμάτο δυναμίτη και τη δεύτερη να φτιάξουν στολή κατάδυσης για τον Φιντέλ, εμπλουτισμένη με μικρόβια που θα του προκαλούσαν σοβαρές και χρόνιες δερματικές παθήσεις.


Το στυλό-σύριγγα
 
Την μέρα της δολοφονίας του Κένεντι, πράκτορας ο οποίος είχε προηγουμένως λάβει απο τη CIA ειδικό στυλό που περιείχε σύριγγα γεμάτη δηλητήριο, πήρε την εντολή να πάει στην Αβάνα και να τελειώσει τη δουλειά. Κι αυτή η απόπειρα όμως απέτυχε.


Η γυναίκα-δηλητήριο
 
Αφού είδαν και απόειδαν, οι ΗΠΑ στρατολόγησαν τη Marita Lorenz, μια γυναίκα με την οποία ο Φιντέλ τσιλιμπούρδιζε και την προμήθευσαν με δηλητηριώδη χάπια. Καθώς πέρασε λίγος καιρός, τα χάπια έλιωσαν, οπότε για την κιουρία δεν ήταν πρακτικό να ρίξει δηλητηριώδες ζουμί στο στόμα του εραστή της ενώ εκείνος κοιμόταν. Σε κάθε περίπτωση ο ψηλός την είχε καταλάβει και σύμφωνα με το μύθο της έδωσε το πιστόλι του λέγοντας της “Βάρα στη καρδιά”. “Δεν μπορώ να το κάνω Φιντέλ”, απάντησε εκείνη.


Το τσάι που σκοτώνει
 
Κάποια στιγμή, η CIA καλλιεργούσε δηλητηριώδη βακτήρια με σκοπό να τα ρίξει στις πετσέτες και στο τσάι του Κάστρο. Μηδέν εις το πηλίκο.


Το όπλο που μπορεί να εξαλείψει τους χίπστερ
 
Θεωρώντας οτι ο αντίπαλος τους είναι κάποιου είδους Σαμψών, οι αμερικάνοι έκαναν πειράματα με χημικές ουσίες, οι οποίες θα μπορούσαν λίγα λεπτά μετά την εισπνοή τους να κάνουν το διάσημο αραιό μούσι του Κάστρο να πέσει, με την ελπίδα οτι οι Κουβανοί θα ξεσηκωθούν όταν δουν το πραγματικό πρόσωπο του ηγέτη τους.


Μια καθόλου διακριτική έκρηξη
 
Η πιο πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Φιντέλ, ήταν το 2000, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Παναμά. Χρησιμοποιώντας 90 κιλά δυναμίτη στο χώρο που θα μιλούσε, ήλπιζαν να τον στείλουν στο φεγγάρι, άλλα η προσωπική του ασφάλεια ανακάλυψε τι παίζει.


Το μιλκσέικ που φέρνει όλους τους πράκτορες στην αυλή του Φιντέλ
 
Η απόπειρα που έφτασε πιο κοντά απο οποιαδήποτε άλλη, ήταν το 1963, όταν ο Κάστρο παραλίγο να πιει δηλητηριασμένο μιλκ-σέηκ. Η ατυχία για τον σερβιτόρο-δολοφόνο ήταν οτι το δηλητηριώδες χάπι που έπρεπε να χτυπηθεί στο μπλέντερ παρέα με γάλα και παγωτό, κόλλησε στα τοιχώματα της κατάψυξης όπου ήταν καβατζωμένο και στη προσπάθεια του να το ξεκολλήσει, το κατέστρεψε.

ΠΗΓΗ 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...